Championátus kiírás 2024

Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete (MGVTE) a magyar tenyésztésű angol telivér (és versenyfélvér) versenylovak részére, az Agrárminisztérium támogatásával, immár nyolcadik alkalommal idén is kiírja a „Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusa, 2024” versenyt a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete Díjáért.

 

A verseny összdíjazása 19,2 millió forint.

 

A verseny célja a 2024. évben is a 2, 3 és 4 éves korú, magyar tenyésztésű angol telivér versenylovak minősítése azok 2024. évi, a Kincsem Nemzeti Kft. hivatalos magyar versenyszervező által regisztrált (magyar és külföldi) galoppverseny-eredményei alapján.

A verseny megrendezésével a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a magyarországi angol telivér tenyésztők által tenyésztett versenylovakat az éves eredményük alapján kívánja díjazni, az Agrárminisztérium támogatása mellett.

A verseny értékelése a megszokott módon, a résztvevő lovak tárgyévi, 2024-es összesített, a hivatalos versenyszervező által regisztrált versenydíj-nyereménye alapján, kor, nemek és versenytáv típusok szerinti bontásban történik.

A Championátuson való részvétel részletes feltételeit az innen letölthető versenykiírás tartalmazza.

 Versenykiírás

 

A versenyen történő részvétel érdekében a ló lóútlevél szerinti tulajdonosának Nevezési Lapot kell kitöltenie, és a nevezést a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete részére megküldenie.

A Nevezési Lap letölthető itt.

 Nevezési Lap

A nevezés beküldésének elektronikus címe: hun.studbook@gmail.com

Nevezési határidő: 2024. július 10.

Hiánypótlási határidő: 2024. július 30.

Nevezés módosításának határideje: 2024. évi utolsó galopp versenynap (versenynaptár szerint).

A határidők túllépése a versenyben való részvételre jogvesztő hatályú!

 

A Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusában díjazott lovak után járó versenydíjat a Nevezési Lap szerint megjelölt lótulajdonos kapja.

A versenyben díjazott egyes lovak tulajdonosa a pénznyeremény mellett tiszteletdíjban is részesül, ünnepélyes díjátadás keretében. A díj átadására a 2024. évi galoppverseny-szezont követően, várhatóan 2024. decemberében kerül sor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok bábolnai ménesének dísztermében.

A Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusának kategóriák szerinti pénzdíjazását a versenykiíráshoz tartozó, itt elérhető „Díjtáblázat a Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak 2024. évi Championátusára” tartalmazza.

 Díjtáblázat

 

Az idei Championátus aktuális állását a weboldalunkon az érvényes nevezések összesítését követően folymatosan közzétesszük! Látogassa oldalunkat!

 

Egyesületünk a „Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusa, 2024” verseny kiírásával és díjazásával kapcsolatosan minden változtatás jogát fenntartja!

 

További információért keresse Egyesületünket!