Támogatás a lótenyésztőknek - KINCSTÁRI KÖZLEMÉNY!

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a vemhes kancák után járó átmeneti támogatás pályázati kérelmének benyújtásáról

Magyar Államkincstár megjelentette közleményét a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó, vemhes kancák után igényelhető, 250 millió forint keretösszegű lótenyésztési támogatás kérelmének benyújtásáról. A támogatás mértéke 80.000 Ft vemhességet igazolt kancánként.

A pályázati feltételekről szóló jogszabály a 31/2020. (VI. 22.) AM rendelet.

 

A  rendelet alapján az alábbi tudnivalók szükségesek a pályázat benyújtásához.

- A kérelem benyújtásának ideje: 2020. július 28 - augusztus 10.

- A támogatás vissza nem térítendő, átmeneti támogatásnak minősül. A 250 millió forintos keretösszeg a törzskönyvezett lófélékre igényelhető, így az angol telivér kancák után is. Ha a jogos kérelmek meghaladják a keretet, a 80.000 Ft-os kancánkénti összeg csökkenhet.

- A kérelmet a Magyar Államkincstár erre a célra megnyíló elektronikus felületén, ügyfélkapus azonosítást  követően (akár meghatalmazott útján) lehet beadni.

- Adószámmal rendelkező vállalkozások részére nyújtható támogatás. Ősteremelő és állami ménes is pályázhat, 0143 TEÁOR számmal kell rendelkezni (ló- és lóféle tenyésztése).

- A több mezőgazdasági ágazatban működő és átmeneti támogatásokra pályázó vállalkozások esetén az igényelt támogatások összege összeadódik és maximált.

- Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben regisztráció szükséges (értsd: volt MVH regisztrációs szám).

- Az idén június 30-ig fedeztetett kancáiról a pályázóknak a kancafedeztetési jegyzőkönyv másolatát be kell csatolniuk. A fedeztetési jegyzőkönyvön a kérelmező tartóként vagy tulajdonosként kell, hogy szerepeljen.

- Legalább 18 napos, állatorvos által igazolt vemhesség szükséges. A benyújtandó állatorvosi igazolás a közleményünk aljáról letölthető.

- Várható kifizetés 2020. december 31-ig.

Kérjük, ellenőrizzék a pályázati feltételeknek történő megfelelést (pl. TEÁOR szám), szükség esetén azt pótolják!

A részleteket a Magyar Államkincstár közleménye tartalmazza. Kérdés esetén keressék egyesületünket! Bélley Márta méneskönyvvezető: +36 30 587 6398

Állatorvosi igazolás

Címkék : Tenyésztés